Naturens naturliga gång

Det har varit ett par intensiva dagar hos oss då vi arbetat i byaföreningen med att genomföra en LooP mässa – Lokalt Odlat och Producerat, samt att vi själva skulle stå med företaget vid ett bord.
Mässan var på söndagen och lördag så fick vi kultingar dessutom. Vår andra Gylta Isabell behagade äntligen att få efter lång tids bäddande =)
Och hör på detta, tio stycken blev det! TIO stycken, för en förstagångs grisning! Det är lite ovanligt, men allt gick bra och jag är så enormt lättad att hon tog till sig dem. Eller totalt 11 stycken men sista kultingen var döfödd.

 

 

Mässan gick fint, vi tog upp intresseanmälningar till att få information om kommande års köttförsäljning och fick prata med många intresserade besökare. Är du också intresserad av att få information kring andelskött, priser och vill köpa så maila på malin@nygardenkultur.se så skickar vi mail om 2019 års försäljning under början av året.
För inte nog med detta så var det över 300 besökare under söndagen!! Det är ju också helt galet bra för att vara första gången på många år något liknande ordnas i byn =)

Idag är vi lite sega, så dagen går i den takt den bör, sedan är det ju lite svårt att inte hamna hos kultingarna ett tag vid morgonmatningen..

Onsdag väntar hos oss på gården en nätverksträff med Hushållningssällskapet kring Grön Arena, med inbjudna gäster och gårdar som deltagit under de tidigare träffarna.

Sedan laddar vi för helgens föreställning i besöksmålet – Vattnet av Torgny Lindgren framförd av Kaj Ahlgren.

Som sig bör, ska jag nu ut i luften och boosta mig lite av naturen och djurens närhet. Det känns mycket behövligt =)

/Malin