Olika vägar att gå

Det var ett bra tag sedan vi skrev ett inlägg, här kommer en kort uppdatering.

Kring jul började vi fundera hur vi skulle gå vidare med verksamheten kring Linderödssvinen, vi kände att uppstarten hade tagit på våra krafter och beslöt oss för att pausa lite och sälja galten och kultingarna till gården vi tog suggorna från.
Måndagen den veckan de skulle åka hittade Robin galten Gurra död i vindskyddet. Helt chockerande fick vi nu istället för att pausa lite ta omtag i veterinärbesök, provtagningar och obduktioner, samt nära samarbete med genbanken för att undersöka orsakerna till att våran avelsbesättning med tre grisar dött under en period på tre månader. 100 procent av vår avelsverksamhet försvann alltså.
Provsvaren visade ändå som tur var (känner vi ändå) att det var tre olika sjukdomsfall, alltså ingen smitta förekommande.

Med detta beslutade vi att inte behålla och sälja några kultingar, utan helt enkelt ta en andningspaus från arbetet. Ni som anmält intresse för att köpa kött från oss på gården har vi mailat informationen till. Har du inte fått mail kontakta oss gärna.

Under våren har vi alltså landat i verksamheten, reflekterat och omvärderat framtiden.
Vi har helt enkelt inte gjort så mycket alls denna vår förutom att ta hand om gården och familjen, vilket verkligen var behövligt för att hitta vår egen väg att gå.

Såna här stunder av ”ingenmansland” när saker faller runt om kring och den väg man trodde man skulle gå inte riktigt var helt rätt riktning är både skrämmande men fantastiskt lärorik. Man står där, blottad inför en ovisshet kring framtid och ekonomi. Och det finns inget annat än att reflektera och ta hand om en dag i sänder, tills några små små pusselbitar syns som gör att man sakta, sakta hittar sin sanning igen.
Den här perioden är så intressant för den utvecklar verkligen, samtidigt är det ytters viktigt att ta hand om och vara så snäll som möjligt mot den vilsenheten man känner och tillåta sig att stå i det.

I sommar driver vi inte besöksmålet Raggsjöliden då vi prioriterar om vår tid, samt att hösten ligger och bubblar lite i grytan. Hemsidan kommer att vara lite halvdan ett tag framöver till jag tydliggjort för mig hur jag ska strukturera upp den.

Inom Grön hälsa och rehabilitering medverkar vi i ett kommande projekt som känns väldigt intressant, mer om detta senare. Jag kommer även att gå en utbildning dels för min egen utveckling samt ett väldigt bra tillskott i företaget.

Nu önskar jag er en fantastiskt lugn och fridfull sommar.