Högkänslighet

Utforska din medvetenhet

Högsensitivitet, eller högkänslighet är ett personlighetsdrag som 20% av befolkningen är, medvetet eller omedvetet.
Att vara högsensitiv innebär att vårt nervsystem reagerar och känner av det subtila, likt den i en djurflock som först ser faran i busken och varnar sina flockmedlemmar, vår hjärna bearbetar information djupare och vi tar in mer information i omgivningen.
Vi känner känslor på en djupare nivå och ofta starkare, har du någon gång klivit in i ett rum och riktigt känt obehaget och tyngden av osämjan?
Kanske har du mött en person på affären som spridit en magisk lätt och ljus energi, som gör att du går ut med ett leende på läpparna?

Vi behöver ofta längre tid på oss att bearbeta alla intryck eftersom vi tar in så mycket mer information från omgivningen och blir snabbt överstimulerade, detta kan leda till ångest, ökad oro, nedstämdhet och sömnproblem.
Att lära känna sin högsensitivitet och använda den till sin fördel i omgivningen är en fantastisk gåva att ta tillvara på. Vi skapar väldigt mycket i våra liv, och känner vi oss uttråkade eller på fel väg har vi lätt för att skapa problem, eller skit helt enkelt.
Vi har en fantastisk intuition och är ofta medvetna om saker utan att veta, en stark magkänsla och kan uppleva mer känslostormar.

Känner du igen dig???

Läs mer om högkänslighet här
Gör ett av Elaine Arons test här

Highly sensitive