Gröna fingrar

Jag har själv ingen kunskap eller erfarenhet av att odla, så varje ny sort man odlar är ett experiment. Men tänk då den lyckan som infinner sig när man går ut, plockar det som finns tillgängligt ute, lagar mat utifrån detta och sätter sig med en tallrik innehållande enbart det som producerats på gården.
Jag gör eget fil och vi har till och med provat göra eget smör. Något jag länge funderat över hur man gör, och det visade sig ju inte ens vara svårt! Hejdå alla pappers och plastförpackningar som samlar sig i stora drivor!

Det är nu vi talar livet, att gå ut i skogen och plocka primörer som blir en lunch eller middag. Vår dotter metade upp några fiskar tidigare i sommar, hennes första egenfångade fisk. Och om hon var stolt när hon stod för dagens lunch =)

Nu är det den här tiden på året när allt börjar mogna, nedan ser ni några av mina små skördar (bara en enda jordgubbe hann jag roffa åt mig då vi har en liten tvååring som älskar att plocka även de omogna) =)

Våga odla, gör det inte så komplicerat, och våga misslyckas!

Den glädjen när man kämpat med dom här små fröerna hela våren, hälften dog och några överlevde och under sensommaren äntligen får skörda, den glädjen i kroppen alltså!