Grön Hälsa och Rehabilitering

Vi håller på att göra en samlingslokal/fikarum/kursrum i en del av lagården, man kan skapa mycket med enkla medel =)

Under veckan blir det ny seminarieträff med Hushållningssällskapet samt ett studiebesök Skellefteå där kommunen satsat på att testa en form av grön rehabilitering, det ska bli väldigt intressant.

Jag har mestadels arbetat med planering för Raggsjölidens del samt några kurshelger på gården inom grön hälsa. Det känns som att många frön är satta, och jag ser med glädje fram emot att följa utvecklingen av vårt arbete! Ofta är känslan att man arbetar i blindo, men utveckling är sannerligen inte en flerfilig E-4 väg, precis som livet själv. Många avfarter och stoppskyltar ska man möta, men inom mig vet jag att detta är rätt väg =)

Klart är även att jag och Isa (www.mainorr.se) ska gå en gruppledarutbildning i den evidenbaserade metoden ACT (Acceptance and Commitment Therapy) i vinter, det känns som ett riktigt bra komplement till vårt arbete. Ni kanläsa mer om metoden på https://livskompass.se/act/vad-ar-act/ 

Ni ska få se hur vår lokal ser ut när vi kommit lite längre på vägen =)

Idag kommer förresten gården att få tillökning av några höns och en ny tupp. Vi har haft bekymmer med att kläcka fram kycklingar då äggen mestadels varit tomma, och även haft tanken att byta ut till en annan lantras så idag åker jag och dottern på äventyr och hämtar några hönor med tupp av rasen Bjurholmshönor.

/Malin