Första kullen!

I måndags kom första kullen griskultingar, precis på beräknad dag s lite koll hade vi. Måndag morgon när Robin åkte och jagade hade hon inte fått någon, men vi visste att det var på gång då hon var väldigt svullen.
När jag skulle skjutsa barnen till bussen lite senare så smög vi ut och då hade en kulting tittat ut =)
Vid nio var dom tre och sedan på eftermiddagen 6 stycken varav en döfödd. Vi väntade oss att det skulle bli fler eftersom denna fick 8 stycken förra gången, och dessutom var rejält stor, men icke. Sedan gick vi på helspänn första dygnen, varje gång vi var ut räknade man att alla levde, under första dygnet låg hon dock ihjäl en av dem. Vi visste att det kunde ske, men det är såklart väldigt tråkigt ändå.
Nu är det fyra kvar och idag blir dom en vecka, de börjar vara utanför grisningsboxen på små äventyr i hagen – fantastiskt roligt att sitta och iaktta deras mönster.
Jag är glad att Gullan tagit till sig dem så fint och verkar lugn och nöjd.

Annat var det med vår andra Isabell, där vi var helt säkra på att hon skulle ha torsdagen veckan innan. Vi inbillade oss att hon började bädda och vi väntade och väntade…. Men inga kultingar kom!?
Vi såg ju när hon blev betäckt, direkt vi släppte ihop dem med galten!??

Nu gissar vi att hon är ca två veckor bort, men har inte så stor koll så vi får hålla ett öga på när det börjar vara dags =)

Jag håller på att färdigställa broschyrer till kommande LooP mässan här i Raggsjö den 23/9 där vi kommer stå och informera om vårt företagande, så då är ni varmt välkomna till Raggsjö /Malin

Linderödssvin Nygården
Linderödssvin Nygården
Linderödssvin Nygården