Eldrimner

Hösten nalkas, jag älskar hösten med den svala och färgsprakande naturen. Jag får ett lugn av hösten, att tända ljus i den mörka höstkvällen ger mycket ro. Här nedan ska jag berätta lite om vad som sker för oss på Nygården.

I November åker Robin ner till Östersund för en veckas kurs i charkuterier. Det ska bli riktigt intressant att se vad han får med sig, vi har hört att kursen är riktigt bra.
Eldrimner arbetar med företag som har småskalig förädling och hantverksmässig tillverkning av livsmedel.

I övrigt så börjar det lugns ner sig i besöksmålet, två dagar till har vi öppet samt en musik- och berättarföreställning den 30 september. Nu fortsätter hösten med att planera och arbeta med alla papper som ska tas hand om.

Inom projektet Grön Rehab händer det mycket, det är möten, utbildningar och kurser och inom kort fortsätter även Hushållningssällskapets seminarieträffar inom Grön Omsorg.

På gården jobbas det på som vanligt, vi kommer inom närmaste dagarna att flytta Gyltorna till en skogshage där de ska få husera i vinter. Dessutom har vi beslutat oss för att byta ut våra hönor, det lutar mot att vi köper in Bjurhomshöns som ju också är en gammal lantras.

Allt gott!
Malin